Настоянки - це як правило, різні алкогольні напої, які отримують, методом настоювання алкоголю на ягодах, фруктах, травах, корінні дерев, листках, різних рослин.
✔️ Способів приготувань настоянок, безліч.
✔️ Кожен виробник, зберігає секрет приготування, оскільки для виготовлення ефективної настойки, необхідна величезна кількість знань і досвіду.
✔️ Купити якісні настойки, Ви можете на віртуальних прилавках нашого магазину, за найдоступнішими цінами.
Рослинні спиртові настоянки.
З тих самих часів, як людство відкрило спирт отримавши його з вина, алхіміки Сходу і Європи почали змішувати його з лікарськими травами і рослинами. Вважається, що перший етиловий спирт на Сході був отриманий перським алхіміком Ар-Разі в VI-VII століттях, а в Європі на території Італії в XI-XII столітті.
Сенс змішування і витримування трав в спирті зводиться до процесу дифузії, який здійснює витяжку корисних речовин рослин і розчиняє їх у спирті. І було помічено, чим вище градус, тим швидше відбувається дифузія. Можна робити настоянки навіть на 90% спирті, але перед застосуванням настоянки в такому випадку її потрібно розбавляти водою до отримання 45 градусів.
Алхіміки оцінили отриманий продукт, оскільки процес був простим, а отриманий продукт міг зберігатися довгий час, не втрачаючи цілющі властивості.
Готують не тільки лікарські настоянки, а й у вигляді алкогольних напоїв.
✔️ Настоянки бувають різні - пряні, гіркі або солодкі. Солодкі фрукти, ягоди рослин з додаванням цукру застосовують для сладкіх- настоянок. Гіркі фрукти і ягоди - для гірких. Спеції застосовують для пряних. У солодкі прийнято додавати 100 - 300 грам цукру на 1 літр напою. Фортеця солодких напоїв становить не більше 25 градусів. Пряна і гірка настоянки зазвичай дуже міцні - до 60 градусів. Потрібно додати, що наявність цукру в настоянці робить її смак значно яскравіше.
Що цікаво, є нюанси при приготуванні настоянок, про які багато хто не знає. Так, грає велику роль будуть настоюватися трави, плоди і рослини на сонці або в темному місці. Ингода попередня обжарка або заморозка сировини так само вплине на смак і колір отриманого продукту.
✔️ У народі ягідні і фруктові настоянки прийнято називати - наливками, оскільки вони також містять сік рослини у великій кількості. Наливка відрізняється від трав'яний настойки ще й тим, що ягоди після настоювання додатково віджимають. Трав'яні ж настойки вважаються цілющим продуктом і застосовуються в дуже маленьких дозах, в краплях.
✔️ Наливки і настоянки в середньому наполягають два тижні. Якщо витримувати настойку в темряві, то за кольором вона буде темніше, ніж якщо витримувати її на світлі.
У свій час трав'яні настойки вважали панацеєю від усіх хвороб, головне - правильне поєднання трав і тоді не загрожує простуда, авітаміноз, погане травлення і інші захворювання. Однак вживання настоянок чарками сприяє швидкому розширенню судин і порушення нервової системи. Це пояснюється вмістом в настоянці етанолу і екстрактів трав, тому, випивши трохи, організм зігрівається, людина стає бадьоріше і жвавіше. Однак дія нетривалий і діє тільки близько години.
✔️ У нашому магазині представлені 28% настоянки цілющих трав і рослин, приготовлені по ТУ, які є дієтичними добавками на натуральному рослинному сировина. Зберігаються такі настойки один рік, а застосовують їх курсів по 5-20 крапель за 20-30 хвилин до їди 2-3 рази на день.
✔️ Вони гарні, як моно-засіб в боротьбі з різними захворюваннями, так і в комплексі з іншими фіто-препаратами.
Однак не рекомендуються в період вагітності та годування груддю.