Спеції і прянощі

Код товару: 1-031

2

35.0 грн.

Нет в наличии

Корінь Імбир, традиційно застосовують не тільки в кулінарії, але і використовують як: знеболюю..

Код товару: 4-699

1

50.0 грн.

Нет в наличии

Аніс зірчастий або Бадьян, містить безліч біологічно активних речовин: вітамін A, C і PP, вітаміни г..

Код товару: 4-152

1

25.0 грн.

Нет в наличии

Насіння Аниса застосовують як відхаркувальний, знеболюючу, дезінфікуючий, потогінний, жарознижуючий ..

Код товару: 4-964

1

30.0 грн.

Нет в наличии

Рослина має загальнозміцнюючу, протимікробну, дезинфікуючим, противірусну, знеболюючим, лактогонние,..

Код товару: 4-723

1

35.0 грн.

В наличии

Барбарис синій ягоди - Має жовчогінну, протизапальну, бактерицидну, знеболюючу, кровоспинну, спазмол..

Код товару: 4-982

1

35.0 грн.

Нет в наличии

Рослина Буркун має болезаспокійливу, наркологічним, заспокійливим, відхаркувальну, протизапальну, пр..

Код товару: 1-016

1

10.0 грн.

Нет в наличии

Гірчиця жовта - джерело корисних мікроелементів: вітаміни Е і В сприяють розщепленню білків, в..

Код товару: 4-725

1

40.0 грн.

Нет в наличии

Гвоздика - цілюща пряність з вираженими протимікробними, антигельмінтними, протигрибкові властивості..

Код товару: 4-0210

1

25.0 грн.

В наличии

Гуньби насіння (фенугрек Окладников, шамбала, фенугрек, Чаман, грибна трава) Особливу роль Гуньби..

Код товару: 4-667

1

40.0 грн.

Нет в наличии

Запашний перець, в якому міститься велика кількість вітамінів, мікроелементів та мінеральних речовин..

Код товару: 1-032

1

100.0 грн.

Нет в наличии

Кардамон плоди, в складі міститься речовина під назвою цинеол, яке знищує патогенні мікроорганізми, ..

Код товару: 4-616

2

25.0 грн.

Нет в наличии

Кмин використовують як заспокійливо, тонізуюче, спазмолітичну, бактерицидну, відхаркувальну, жовчогі..

Код товару: 1-034

1

14.0 грн.

Нет в наличии

Коріандр плоди, мають: антибактеріальну, антисептичну, болезаспокійливу, вітрогінну, г..

Код товару: 4-098

1

25.0 грн.

Нет в наличии

Кориця мелена, має не тільки яскравий аромат, але і солодкий смак. Дієтологи стверджують, що додаван..

Код товару: 4-650

1

95.0 грн.

Нет в наличии

Кориця Цейлонська Кориця Цейлонська має ще й друге найменування – її називають пряною корицею. Ви..

Код товару: 4-916

1

25.0 грн.

Нет в наличии

Кріп використовують як протизапальний, бактерицидну, заспокійливу, спазмолітичну, судинорозширювальн..

Код товару: 1-268

1

25.0 грн.

Нет в наличии

Куркума корінь подрібнений, має протизапальну властивість, а тому її можна використовувати при інфек..

Код товару: 1-035

1

20.0 грн.

Нет в наличии

Лавровий лист вважається натуральним природним антисептиком. У лавровому листі містяться речовини, з..

Код товару: 4-455

1

35.0 грн.

Нет в наличии

Рослина Любисток, володіє глистогінним, сечогінну, жовчогінну, відхаркувальну, тонізуючу, загальнозм..

-20%
М'ята трава 50 гр.

Код товару: 4-119

1

20.0 грн. 25.0 грн.

Нет в наличии

М'ята перцева - багаторічна трав'яниста рослина, в Україні зустрічається в лісостепових і поліських ..

Спеції і прянощі

Спеції і прянощі з давніх часів вважалися одним з найцінніших продуктів імпорту з Азії в країни, розташовані на території сучасної Європи і не тільки. Багато століть каравани і кораблі, не дивлячись на великий ризик в дорозі, перевозили цінні приправи. До цього дня населення планети потребує спеціях не тільки для приготування кулінарних шедеврів, а й для застосування їх в лікувальних цілях.

✅ Давно помічено, що додані в блюдо приправи і спеції викликають апетит і покращують травлення. Особливо актуальні спеції, що додаються в м'ясні страви, оскільки допомагають організму переварити важку продукти рослинного походження, уникнути метеоризму і запорів.

☛ Дуже цікаві такі властивості:

  • спазмолитические (аніс, пастернак);
  • протигрибкові і антибактеріальні (барбарис, коріандр, кориця, куркума, мускатний горіх, чорнобривці, материнка);
  • протівогельмінтниє (гвоздика, лавр, ялівець, пижмо);
  • збуджуючі потяг (зіра, примула);
  • антивірусні і зігріваючі (імбир, бадьян);
  • проносні і вітрогінні (кардамон, кмин звичайний, любисток);
  • лактогонние (пажитник);
  • прискорюють обмін речовин при схудненні (гірчиця);
  • поліпшують пам'ять (буркун, меліса);
  • імуноукріпляючих (паприка, петрушка);
  • та інші.

✅ Правильно приправляючи їжу сухими рослинами можна запобігти багатьом захворюванням і полегшити перебіг уже існуючих. Культуру вживання спецій потрібно розвивати на сімейній кухні подібно організації раціонального харчування. Спеції можна додавати в перші, вторе, десертні страви, напої.
✅ Можна сказати, що приправи запобігають застосування синтетичних лікарських препаратів підвищуючи імунітет, підтримуючи організм в боротьбі з грибками, вірусами, патогенними мікроорганізмами.