Йод актив в пігулках
Йод актив Українського виробництва - Рекомендується вживати як дієтичну добавку до раціону харчування - додаткове джерело йоду, для профілактики йододефіцитних станів. Препарат схвалений Міністерством охорони здоров'я України. Унікальність препарату полягає в тому, що при дефіциті йоду він активно засвоюється, а при надлишку - виводиться з організму природним шляхом, не всмоктуючись у кров, минаючи щитовидну залозу. Препарат запатентований як винахід. ЙОД-АКТИВ плюс - аналог природного з'єднання йоду, який ми починаємо отримувати вже з першими краплями материнського молока.
- Склад: сухе молоко, крохмаль картопляний, лактоза, стеарат кальцію, КМЦ, йодид калію.
- 1 пігулка містить 50 мкг йоду.
✅ Спосіб застосування: дорослим і дітям після 12 років по 1 пігулці 2 рази на день під час їжі, запивати водою.
✅ Для гарантованого усунення йододефіциту рекомендується приймати протягом 2 місяців, далі, після тижневої перерви, курсами по 20-30 днів через тиждень. ✅ Для досягнення стійкого результату рекомендується регулярний прийом препарату.
- Протипоказання: індивідуальна чутливість до йоду, особам із захворюваннями щитовидної залози, особам, які приймають інші препарати йоду, жінкам в період вагітності і лактації.
Калорійність: ккал / 100 г - 349 ккал.
Основна біологічна роль йоду полягає в підтримці функції щитовидної залози і побудові її гормонів - тироксину і трийодтироніну. На сьогоднішній день йод є єдиним відомим мікроелементом, що беруть участь в утворенні цих гормонів. Фізіологічна роль гормонів щитовидної залози дуже велика: контроль за інтенсивністю основного обміну, вплив на водно-сольовий, жировий і вуглеводний обміни. Як гормон, тироксин знаходиться в постійному зв'язку з іншими залозами внутрішньої секреції, особливо з гіпофізом і статевими залозами, регулює діяльність мозку, нервової та серцево-судинної систем, стимулює ріст і розумовий розвиток дитини.
Брак йоду, як будівельного елементу гормону щитовидної залози, часто є прихованою причиною розвитку багатьох захворювань.
Прояви йодної недостатності.
- Емоційні: дратівливість, пригнічений настрій, сонливість, млявість, забудькуватість, напади незрозумілою туги, плаксивість.
- Кардіологічні: атеросклероз, стійкий до лікування дієтою і лікарськими препаратами, аритмія, при якій застосування спеціальних противоаритмических коштів не дає відчутного і тривалого ефекту, підвищення діастолічного (нижнього) тиску через набряклість судинних стінок.
- Гематологічні: зниження рівня гемоглобіну в крові, при якому лікування препаратами заліза дає лише скромний результат.
- Гінекологічні: порушення менструальної функції (нерегулярність, а іноді і відсутність місячних), безпліддя, мастопатія, роздратування і тріщини сосків.
- Набряклі: набряки навколо очей або всього тіла, при яких систематичний прийом сечогінних препаратів посилює стан, формуючи залежність від них.
- Імунодефіцитні: часті інфекційні і простудні захворювання, ослаблення імунітету навіть при незначному зниженні функції щитовидної залози.
- Остеохондрозні: млявість м'язів, болі в суглобах і хребті.
Одним з основних способів покриття дефіциту йоду є також вживання в їжу йодовмісних продуктів: молока, яєць, м'яса, морської риби. На жаль, в більшості випадків, вміст йоду в таких продуктах точно не визначено, а при тривалому зберіганні і кулінарній обробці може втрачатися до 65% мікроелемента.
✅ Всесвітня організація охорони здоров'я та Міжнародна рада з контролю за йододефіцитними станами рекомендують такі рівні щоденного споживання йоду:
- для дітей грудного віку (в перші 12 місяців життя) - 50 мкг;
- для дітей молодшого віку (від 1 року до 7 років) - 90 мкг;
- для дітей від 7 до 12 років - 120 мкг;
- для підлітків і дорослих - 150 мкг;
- для вагітних і годуючих жінок - 200 мкг.
Необхідно враховувати, що добове надходження йоду в організм людини разом з харчовими продуктами складає 40-50 мкг в день, при нормі від 100 до 200 мкг.
✅ Як усунути дефіцит йоду.
Дефіцит йоду в організмі відчувають більш 1,5 млрд. Жителів планети. Поширеним способом вирішення цієї проблеми в багатьох країнах залишається йодування харчової солі. Саме завдяки цьому, як вважається, попереджено 12 млн. Випадків розумової деградації у дітей. Нормативи вмісту йоду в солі розраховані на покриття фізіологічної потреби організму в мікроелементі. Вперше харчова сіль, збагачена йодом, стала широко використовуватися в 50-х роках в Швейцарії, де захворювання щитовидної залози відзначалися тоді досить часто.
- Не є лікарським засобом.
Виробництво Україна.
Теги: виготовлено, в, українi, йод, актив, фитоаптека, натуральних, препаратів, йод, актив