Здорове харчування має стати звичкою

  • Здорове харчування має стати звичкою

Якщо задати собі питання про те, «що я з'їв сьогодні?» То як правило, починаючи згадувати виявиться, що в загальному - нічого корисного, а тим більше дієтичного. При сучасному ритмі життя і, м'яко кажучи, не дуже хорошою екологічної ситуації в містах здорове харчування стає необхідністю. Людина міста схильний до стресів і хронічної нестачі відпочинку, тому, наприклад, вечеря з картоплі і сосисок не зможе заповнити втрачене кількість мінералів, вітамінів і мікроелементів. І в підсумку можна отримати будь-яку хронічну хворобу або синдром постійної втоми. У цій статті ми поговоримо про їжу - не як про засіб насичення, а як про елемент здорового і довгого життя.
Багато хто помилково вважає, що здорове харчування вимагає великих витрат часу і коштів, проте це не так. Наприклад, кілограм домашньої вареної курки обійдеться не дорожче, ніж така ж кількість ковбаси. І приготування її не буде важким і довгим. Справа в тому, що ми звикли до швидкого харчування і наші харчові звички є згубними.
З чого ж почати здорове харчування?

  • 1. Стакан чистої води натще з додаванням часточки лимона або будь-якого іншого концентрату корисностей.
  • 2. Сніданок вранці. Чашка кави і бутерброд - взагалі не є сніданком, радше засобом попередження голодної непритомності по шляху на роботу. Сніданок повинен бути повноцінним, якщо вранці зовсім немає часу на приготування їжі, то можна приготувати мюслі - суміш вівсянки і сухофруктів. Для приготування знадобиться 10 хвилин часу і чашка окропу.
  • 3. Перевірка запасів в холодильнику. Варто викинути у відро для сміття все майонези, кетчупи та синтетичні соуси - все гастроентерологи твердять, що це отрута повільної дії. Також не знадобляться чіпси, сухарики та горішки з різноманітними підсилювачами смаку. Ковбаси, консерви та інші напівфабрикати також не є елементом здорового харчування. Потрібно заповнити холодильник такими продуктами, які їли ще наші прабабусі - овочі, фрукти, свіже м'ясо, молочні продукти, горіхи, риба.
  • 4. Їсти регулярно, але не переїдати. Слід повноцінно снідати, обідати і вечеряти, але порції повинні бути розумними. Увечері ж не варто їсти важку їжу, крім того, останній прийом їжі повинен бути не пізніше ніж за 3 години до сну.
  • 5. Пити більше чистої негазованої води або мінеральну воду. Багато з нас забули її смак, і п'ють тільки чай або каву.
  • 6. Не зловживати солодким і солоним. Постарайтеся замінити цукор медом і сухофруктами. Нормою вживання цукру для дорослої людини - 6 чайних ложок, а солі - 1 чайна ложка. Оскільки важко відстежити скільки ж солі і цукру було з'їдено за день, то варто мінімізувати наскільки це можливо, їх споживання.
  • 7. Слід вживати продукти багаті клітковиною. До них відносяться: буряк, морква, морська капуста, зародки і висівки пшениці, гречки, вівса, топінамбур. Клітковина виводить з організму шлаки і токсини, канцерогени, важкі метали, а це дуже актуально для кожного міського жителя.

Додавайте в раціон готову клітковину. Вона буде ефективно очищати організм, запобігати проблемам шлунково-кишкового тракту, поліпшить роботу печінки і обмін речовин.
 Найчастіше замислюйтесь про своє харчування, адже ми це те, що ми їмо!

10.07.2018 00:34:55
1
337

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!

Рекомендовані статті

Татарник властивості при гіпотонії та інших хвороб

Татарник властивості при гіпотонії та інших хвороб

Татарник звичайний. Дворічна трав'яниста рослина сімейства складноцвітих. В Україні поширене повсюдно. Зростає як бур'ян на схилах, пустирях, в степу, біля доріг, на пасовищах, біля житла. З лікувальною метою в народній медицині використовують квіткові кошики і листя, іноді корені першого року. Кошики і листя збирають в період цвітіння, коріння першого року викопують ранньою весною аб..

11.07.2019
0
71